Trattkantareller finns det gott om i skogen just nu.
Trattkantareller finns det gott om i skogen just nu.

Att tipsa om var man kan plocka svamp är inte det enklaste delvis för att man riskerar att avslöja någons hemliga svampställe (förlåt!) och för att svamp inte alltid är helt lätt att förstå. Vissa svampar är farliga att få i sig och då gäller det att ha riktigt bra koll när man är ute i skogarna. Så ta med dig en kompis, en bok eller en app som kan visa dig rätt i svampdjungeln.

Torups bokskog

En cykeltur eller bussresa bort, intill Torups slott ligger bokskogen eller bokparken som många skulle kalla den. Där finns flera olika sorters svampar och en hel del matsvampar. Bokskogen är ett poppis utflyktsmål så det kan vara rätt urplockat men då får man bara leta lite längre in. Söndagen 24 september kan du dessutom få svar på alla dina svampfrågor av Sigvard Svensson från Puggehatten Skånes Mykologiska förening.

LÄS MER: Så hittar du svampen i skogen

Vombs fure
Det sägs att Vombs fure är en säker plats för svampplockning och att om det en bra svamphöst går att hitta många olika arter. I skogen finns många vandringsstigar och ett rikt djurliv och det finns till och med att se eller höra kronhjortar.

Frostvallens strövområde
I skogarna runt Höör finns gott om trattkantareller under senhösten och Frostvallens strövområde är ett tips för dig som vill plocka svamp. I Frostavallens strövområde finns det fem olika vandringsslingor av svårighetsgrad där den kortaste är 3 km och den längsta 9 km.

Svampguiden
Att det är trendigt att plocka svamp även bland nybörjare kan man se i att appen Svampguiden toppar listan i App Store. För den som har en Iphone kan det vara värt att ladda ner appen som beskriver 100 av våra bästa matsvampar i text och bild. Svamplockning är ljuvligt i all ära men var försiktiga med vad ni tar med er hem.

LÄS MER: Så tar du hand om svampen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset