Titta på Lars Lerins konst eller organiserat slagsmål i helgen.
Titta på Lars Lerins konst eller organiserat slagsmål i helgen.

Efter en sommar kantad av värmeböljor och torka ser det ut att bli både kallare och blötare i helgen. Så varför inte passa på att göra någon aktivitet som inte innebär att bada eller tvingas kyla ner dig inomhus? Här är fem tips.

1. Utomhusbio med Stockholm som bakgrund

Dra på dig en filt och slå dig ner på takbaren Sthlm under stjärnorna, där det varje söndag under sommaren visas utomhusbio. Den här söndagen får tittare se den franska filmen ”Det stora blå” från 1988. Evenemanget är gratis, så kom i god tid för att få plats.

Var: Brunkebergstorg 2-4
När: Söndag den 12 augusti från 19.00

2. Organiserat slagsmål på lokal

När stora delar av Trädgårdens klientel (gissningsvis) har begett sig till Göteborg och Way out west under helgen, passar Trädgården på att anordna wrestling för sina besökare. Det är Sthlm Wrestling som ligger bakom evenemanget, dit bland andra den nordiska mästaren Starbuck kommer för att få sina fiskar varma i ringen.

Var: Hammarby slussväg 2
När: Fredag den 10 augusti mellan 17.00 och 21.00

3. Se jorden från ovan

Följ med till rymdstationen ISS i den unika filmen ”A Beautiful Planet” och se hur vår planet ter sig från astronauternas perspektiv. Det är NASA som ligger bakom projektet, vars syfte är att tittarna ska förstå hur världen fungerar. Under den 45 minuter långa filmen står youtubern och författaren Clara Henry för berättarrösten.

Var: Naturhistoriska riksmuseet, Frescativägen 40
När: Klockan 12.00 och 16.00 varje dag

4. Beskåda Lars Lerins verk

Kristallen-vinnaren, tv-personligheten och framför allt konstnären Lars Lerin ställer ut ett hundratal av sina målningar på Liljevalchs under sommaren. Till utställningen har även poeten Eva Runefelt låtit sig inspireras av Lerins verk och skrivit 22 färska dikter till dem som finns att läsa på plats.

Var: Djurgårdsvägen 60
När: Fredag – söndag mellan 11.00 och 17.00

5. Kolla på djur i vatten

Med lika delar vackra som gripande bilder och filmer, visar Fotografiska upp utrotningshotade miljöer och vilda djur i världshaven. Fotograferna Paul Nicklen and Cristina Mittermeier har tillsammans med organisationen Sea Legacy lyft fram fakta om djuren som kanske vanligtvis inte får stå i centrum.

Var: Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22
När: Torsdag – lördag mellan klockan 09.00 och 01.00

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips