Ica-butiken har polisanmälts efter att ha satt upp lappen.
Ica-butiken har polisanmälts efter att ha satt upp lappen.

Ica nära i Mörarp har polisanmälts efter att ha satt upp en rasistisk lapp i fönstret. – Jag kommer aldrig att sätta min fot där igen, säger en Mörarpsbo till Aftonbladet.

Efter att en misshandel inträffat inne i en Ica-butiken i Mörarp i nordvästra Skåne höll affären stängt. Under torsdagen meddelades kunderna via en lapp i skyltfönstret, och de skyldiga beskrevs som "blattar", rapporterar lokala medier. 

Lappen med texten "Stängt på grund av våld mot personalen av blattar" har nu anmälts och ärendet rubriceras som hets mot folkgrupp.

En Mörapsbo som blivit utsatt för rasistiska påhopp tidigare reagerade starkt när han såg lappen.

– Jag kommer aldrig att sätta min fot där igen. Jag känner starkt för mitt samhälle, men hur kan man skriva så där? säger han till Aftonbladet

Ica-handlaren skriver i ett mejl till Aftonbladet att lappen skrevs i vredesmod, och att man nu ber om ursäkt till de som tagit illa vid sig. Ica Sverige tar avstånd från den lokala butikens agerande, skriver Sydsvenskan.

LÄS MER: Rasistattacken mot Victor, 20: ”Det var som fan, du kunde svenska”

Aftonbladet har försökt nå Ica-handlaren för en intervju. I ett mejl till Aftonbladet skriver handlaren att  personalen blev chockade efter misshandeln:

"Direkt efter stängde vi butiken och satte upp en lapp som skrevs i vredesmod och som bara satt uppe en kort stund. Vi som jobbar på Nära Mörarp har inga tankar och värderingar som drar folk över en kam, och har många vänner och kunder av utländsk härkomst, och vi ångrar därför att vi skrev på det sättet. Vi ber om ursäkt till dom som tagit illa vid sig."

Minst två personer har anmält lappen.

– Jag kan bekräfta att det finns två anmälningar om hets mot folkgrupp, säger Mia Sandgren, presstalesperson vid Skånepolisen.

LÄS MER: Nu stryker SAOL ordet "negerboll"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset