Extrapris Ballerina, köp 2 betala för 3” står det på butikens skylt.
Extrapris Ballerina, köp 2 betala för 3” står det på butikens skylt.

En Ica-butik i Skellefteå har lagt en straffavgift på Göteborgs Kex inför SM-finalspelet mot Frölunda, skriver SVT Västerbotten.

På butiksskylten i Skellefteåbutiken syns för tillfället en rätt så ovanlig annonsdeal: ”Extrapris Ballerina, köp 2 betala för 3”. Det är alltså inget extrapris det handlar om – utan ett straffpris.

Bredvid skylten finns ett annat plakat som förklarar bakgrunden: ”Av förekommen anledning har samtliga produkter från Göteborgs Kex belagts med en straffavgift på 10 % under pågående finalspel”.

►LÄS MER: Systrar överlevde två veckor i skogen – tack vare kakor

Det gäller SM-finalspelet i ishockey där Skellefteå möter Göteborgsförslaget Frölunda.

– Vi vill få igång lite finalstämning, säger en medarbetare i butiken till SVT.

Trots butikens straffavgift, hänger inte Göteborgs Kex läpp.

– Det är nästan lite Göteborgshumor över det här. Vi ställer oss inte bakom det men hoppas våra konsumenter också har glimten i ögat, säger Stina Petrini, presschef på Göteborgs Kex till SVT.

►LÄS MER: Här kan poolägare tvingas betala straffavgift

Det är inte första gången som en butik har eldat upp stämningen inför SM-slutspelet. En annan Ica-butik i Skellefteå plockade bort alla Löfbergs lila-kaffepaket ur hyllan inför mötet med Färjestad. Och när HV71 förlorade mot Skellefteå ville en Ica-handlare i Jönköping trösta alla deppiga HV71-fans – med extrapris på torsk.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset