Ica-handlaren fick sina två prideflaggor uppbrända.
Ica-handlaren fick sina två prideflaggor uppbrända.

En Ica-butik i Karlstad blev natten till i dag utsatta för ett angrepp, när deras två nyinköpta regnbågsflaggor hittades uppbrända utanför entrén. "Jag är bekymrad över vart världen är på väg", säger ICA-handlaren Andreas Andersson till Metro.

Lagom till Prideveckan har Ica Nära Kärnan i Karlstad valt att visa sitt deltagande. När de skulle köpa in nya flaggor till butiken passade de samtidigt på att inhandla två Pride-flaggor.

Flaggorna brändes

Men ett dygn efter att de hade satts upp, hittade handlaren de två flaggorna uppbrända utanför entrén, vilket Värmlands Folkblad först rapporterade om.

– När vi kom hit i morse såg vi först att flaggorna saknades och då blev man lite arg. Vi tänkte att någon kanske tyckte att det var roligt att ha sin egen flagga. Men sen när vi öppnade butiken hittade vi dem lite utanför entrén helt uppbrända. Då blir det lite allvarligare, säger butiksägaren Andreas Andersson till Metro. 

LÄS MER: Polisen får pris av RFSL – för att ha motarbetat hbtq-rörelsen

Ica-handlaren Andreas Andersson anser att det är viktigt att stötta Pride. Foto: Privat / IBL

Andreas Andersson ser allvarligt på händelsen och har polisanmält det.

– Det blir ju ett angrepp mot både Pride och butiken. Skadegörelser förekommer hos alla egentligen, någon sönderslagen ruta eller så, men det blir mer allvarligt när det går till sådana här handlingar. Jag är bekymrad över vart världen är på väg, fortsätter han.

Nya flaggor beställda

Butiken har redan beställt nya flaggor till butiken. Utöver de stöttar de Priderörelsen genom det nyinköpta teet ”Earl Gay”.

– Det är för att stå upp för allas lika värde. Allas rätt att älska vem man vill. Det är viktigt.

LÄS MER: Rekordlång prideparad väntas gå genom Stockholm

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om brott hbtq