Caroline Hjelt och Aino Jawo.
Caroline Hjelt och Aino Jawo.

På bara några år har de dykt upp från ingenstans och turnerar nu över hela världen. Nu gör Icona Pop en paus från LA-livet för att svara på allt ni undrar om i Metros "Fråga mig". Ställ din fråga längst ner i artikeln!

Det är i princip omöjligt att befinna sig på en klubb utan att höra Icona pops episka göra slut-låt "I love it" pumpa i högtalarna. Sedan Caroline Hjelt och Aino Jawo träffades 2009 har det bara gått upp, upp och sedan ytterligare upp.

Ett år efter att "I love it" först släppts hade singeln sålt 2 miljoner exemplar i USA och duon har hyllats av otaliga kritiker. Men på måndag återvänder Caroline Hjelt och Aino Jawo till Stockholm för att medverka i Metros succéprogram "Fråga mig".

– Vi saknar och Sverige, och vi älskar när folk ställer oss frågor. Vi lovar att svara obekvämt ärligt, säger Caroline.

► LÄS MER: Soran Ismail och Magnus Betnér: Det här oroar oss mest just nu

 

Icona Pop är just nu aktuella med den nya singeln Brightside, som låter lika neonglänsande som låtens skivomslag.

– Det är en väldigt speciell låt. Den handlar om min och Carros vänskap och allt fantastiskt och allt mörkt vi gått igenom, saker jag inte hade klarat om jag inte hade Carro vid min sida. Den är superhärlig och den känns, säger Aino.

Icona pop är vana vid intervjuer, men nu är den fans och inte journalister som kommer att ställa frågorna.

– Jag tror många är nyfikna på vår nya musik. Vi har u valt att turnera så mycket och då har musiken hamnat lite i kläm. Men jag tror vi kommer få mycket frågor om killarna i One Direction, säger Caroline.

Turnélivet är hårt, och det tar tid att anpassa sig till ett sådant liv.

– Det handlar om överlevnad. I början drack vi öl och åt godis för att hålla oss vakna. Nu försöker vi istället träna och äta hälsosamt, säger Caroline.

– Vi är livsnjutare och gillar att gå ut och ha kul. Men vi väljer våra tillfällen. Det önskar jag att jag sagt till mitt nybörjarjag, säger Aino.

Klockan 19.00 på onsdagen den 9 november kommer Icona pop att slå sig ner i Metros studio för att svara på just dina frågor. Redan nu kan du fråga duon precis vad du vill längst ned i den här artikeln.

► LÄS MER: Jonas Gardell: Ofattbart att jag inte fick någon hjälp efter våldtäkten

Live Blog Fråga Icona pop vad du vill
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Tv