Lillemor skickar i väg ett kärleksbrev.
Lillemor skickar i väg ett kärleksbrev.

Med hjälp av frön och nötter får Ida Johanne Nova de vilda ekorrarna att posera framför kameran. Hennes söta bilder har nu fått så mycket uppmärksamhet att hon överväger att skapa en barnbok.

Ida Johanne Nova

Det dras kundvagnar och byggs snögubbar.

Ida Johanne Nova
Ombytta roller med Ida Johanne Nova framför kameran.

I norska medier har Ida Johanne Nova, 26, från Bodø fått stor uppmärksamhet på grund av sina söta ekorrbilder. Hon började fota ekorrarna för tre år sedan och med hjälp av sin kreativitet har hon fångat ekorrarna som hon kallar för Lillemor och Albin när de skickar kärleksbrev, bygger snögubbe och äter cupcake.

– De har börjat känna igen mig och kommer ner från träden när jag kommer eftersom de tror att de ska får mat, säger Ida Johanne Nova till Metro.

► LÄS MER: Se bilderna från ön där katterna har tagit över

Hon började fota ekorrarna för att hon ville ta roliga påsk och julkort. Idéerna till bilderna kommer oftast när hon sitter och väntar på att Albin och Lillemor ska komma fram.

– Snögubben gick väldigt fort att fota för då var ekorrarna redan på plats när jag kom, säger Ida Johanne Nova.

► LÄS MER: Pumpkin tror att hon är en hund – men är ”bara” en jättesöt tvättbjörn

Den bilden som tagit längst tid är bilden där det ser ut som att Lillemor fotar Ida Johanne Nova. Den togs med hjälp av självutlösare. Sedan hennes bilder uppmärksammats är det många som önskar att hon ger ut en barnbok med bilder på ekorrarna.

– Jag hade inte några sådana planer innan men nu börjar jag tänka i de banorna, säger Ida Johanne Nova.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur