Ida Redig debuterar i Melodifestivalen men är långt ifrån någon gröngöling som artist. På första repetitionerna levererade hon fläckfritt och efteråt var hon fylld av självförtroende.

 

Ida Redig, 30, från Göteborg har turnerat med Kent, producerat musik till stora reklamfilmer och varit förband åt Marit Bergman. På lördag gör hon entré i Melodifestivalen och presenterar sig för den breda massan med låten ”Allting som vi sa”.
Hur är det med nerverna inför lördag?
– Nerverna är väldigt bra faktiskt. Speciellt nu efter repet. Jag hade höga förväntningar och tyckte att det skulle bli jättekul och det var nästan så det var över förväntningarna. Jag känner att låten gick bra, jag sjöng bra och känslan är på topp.

LÄS MER: Liamoo om favoritskapet: Det oroar mig

Ida ser Melodifestivalen som en möjlighet att få visa upp sig för svenska folket och för tävlingens skull.
– Jag är här för att vinna. Det är min ingång i det här. Jag tror jag kan nå väldigt många människor. Många tittar och har sina åsikter, de älskar och hatar. Jag tror jag kan fånga upp många som inte riktigt vet vad de tycker om Melodifestivalen och visa att man kan komma hit med en riktigt bra låt.

Vad tror du om dina chanser att vinna?
– Jag har inte hört de andra låtarna så jag kan inte uttala mig om det. Men jag har en bra magkänsla. Känslan är väldigt bra. Jag kan bara göra mitt bästa. Det är mitt jobb. Jag är här för att göra avtryck, vill att folk ska komma ihåg mitt framträdande och så ska jag ha väldigt roligt.

Fakta: Ida Redig

Ålder: 30
Bor: Göteborg
Aktuell: Med låten ”Allting som vi sa” i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset