"Idol"-deltagarna Johan Larsson, Felicia Brandström, Erik Segerstedt, Cissi Ramsby och Markus Fagervall känner sig laddade inför kvällens veckofinal.
"Idol"-deltagarna Johan Larsson, Felicia Brandström, Erik Segerstedt, Cissi Ramsby och Markus Fagervall känner sig laddade inför kvällens veckofinal.

Soul som tema och fem tävlande kvar. Nu är "Idol"-deltagarna redo för ännu en nervpirrande veckofinal.
- Grymt bra tema faktiskt. Helt min bag, säger Erik Segerstedt.

Stevie Wonder, Marvin Gaye och Supremes. I kväll tolkar "Idol"-deltagarna kända soulklassiker. Deltagarna har laddat hela veckan inför en genre som flera av dem aldrig har testat tidigare. Rockkillen Markus Fagervall är en av dem har begränsad erfarenhet av genren, men håller sig ändå vid gott mod.
- Det känns utmanande och är nog den svåraste veckofinalen hittills. Men det är ju från soulen som rocken kommer. Men det blir lite gambling, man får ge järnet nu, säger han.
Cissi Ramsby som ska sjunga Supremes "You can't hurry love" och Lionel Richies "All night long" kämpar mot en besvärlig förkylning och hoppas att den inte ska ställa till det för mycket i finalen. Dessutom är soul inte hennes starka sida.
- Det känns ganska bra, men det är väl inte riktigt mitt tema, När jag fick reda på det tänkte jag "Shit, vad har jag att ge i det här?" Men det gäller bara att köra på, säger hon mellan hostningarna.

Erik Segerstedt är desto gladare över soultemat. Han har lyssnat på soul i hela sitt liv och har hans största musikaliska förebild heter Stevie Wonder. Inför finalen har Erik satsat extra hårt på att få texten att sitta.
- Sitter texten i ryggraden kan man släppa loss mer och slipper tänka på det. Då har man liksom halva hjärnan fri till annat. Den stora utmaningen blir dansen och rörelserna. Det krävs ganska mycket för att våga släppa loss och våga tro på att allt man gör är rätt, trots att det känns fel.

Saknar ni Danny, som åkte ut förra veckan?

- Vi saknar Danny hur mycket som helst. Det märks verkligen att han är borta, säger Erik Segerstedt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset