Vem trodde att vetenskap hade ett sinne för humor? Världens löjligaste vetenskapliga upptäckter kommer hedras ikväll i den 22:a raka Ig Nobel Awards på Harvard University.

Ig Nobel Awards är självklart inspirerat av det riktiga Nobelpirset, men har fokuserat mer på annorlunda, kreativa upptäckter. Prisets grundare Marc Abrahams säger att tanken är att uppmärksamma tankeväckande arbete:

"De flesta galor ger priser till det bästa eller sämsta av någon stort. Det enda vi bryr oss om är att få folk att skratta, och sen tänka."

Bläddra i bildspelet för att se några av de galnaste priserna. 

Fotnot: Ignoble kan översättas till "skamligt, icke hedrande", men är också en flirt med "Nobel".

Improbable

Behån, som i ett nödläge kan konverteras till två skyddande ansiktsmasker, vann hälsopriset 2009. För att skydda dig och en närstående vän.

Michael Dwyer/AP

Norrmannen Karl Halvor Teigen vann psykologipriset 2011 för hans arbete att "försöka förstå varför människor suckar".

Improbable

Nederländaren C.W. Moeliker vann biologipriset 2003, "För att ha dokumenterat det första fallet av homosexuell nekrofili bland gräsänder".

Improbable

Grundaren Marc Abrahams öppnar 2010-års Ig Nobel Prize Awards.

Improbable

"Astmasympton kan behandlas med en tur i berg-och-dalbanan". Den upptäckten fick nederländaren Simon Rietveld 2010-års medicinpris för.

Improbable

Dr. Johanna E.M.H. van Bronswijk vann 2007-års biologipris för att ha inventerat alla kvalster, insekter, spindlar, kräftdjur, bakterier, alger, ormbunkar och svampar som vi delar säng med varje natt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset