Ikea återkallar fladdermuscapen "Lattjo".
Ikea återkallar fladdermuscapen "Lattjo".

Tre barn har fått skador på halsen av fladdermuscapen ”Lattjo”. Nu återkallar Ikea varan som sålts över hela världen sedan i höstas.

Efter att tre barn fått rivmärken på halsen efter att ha använt Ikeas fladdermuscape ”Lattjo” drar inredningsjätten nu tillbaka capen. Barnen har skadats efter att capen fastnat och sedan inte lossnat tillräckligt lätt från halsen.

► LÄS MER: Dom: Här får Ikea inte heta Ikea

Ikea skriver i ett pressmeddelande att inget av barnen behövt sjukhusvård men att man vill återkalla produkten som en försiktighetsåtgärd på grund av risken för strypning.

– Säkerhet är av högsta prioritet för IKEA och alla våra produkter testas för att uppfylla lagar och standarder världen över. Vi har nolltolerans mot produkter som riskerar barns säkerhet, säger Cindy Andersen, affärsområdeschef för Barnens IKEA, IKEA of Sweden, i pressmeddelandet.

► LÄS MER: De 11 bästa nyheterna från Ikea våren 2016

Ikea ska nu se över hur man kan förbättra säkerheten på ”Lattjo”. Kunder som köpt fladdermuscapen ombeds att omedelbart sluta använda den och återlämna den till varpfritt Ikeavaruhus för full återbetalning. ”Lattjo” har sålts på alla Ikeamarknader utom i Ryssland och Indonesien sedan i november.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset