För morden dömdes mannen till livstids fängelse och utvisning.
För morden dömdes mannen till livstids fängelse och utvisning.

Den man som i augusti 2015 mördade två personer på Ikea i Västerås har misshandlats brutalt på fängelset. Mannen tvingas nu byta anstalt för sin säkerhets skull, rapporterar Expressen.

Den 29 augusti i år ska mannen som mördade två personer på Ikea i Västerås 2015 ha ramlat ut genom dörren till en korridor på Salbergaanstalten. Mannen låg sedan i fosterställning med händerna som skydd mot ansiktet. Han hade skador i ansiktet och kom senare att sättas i isoleringscell, "med hänsyn till att det föreligger fara för den intagnes liv eller hälsa." Det rapporterar Expressen.

 LÄS MER: 36-årige mannen erkänner sig skyldig till de två morden på Ikea

 

Enligt Expressen ska Kriminalvården sedan tidigare ha känt till att det fanns en motbild mot Ikea-mördaren. Innan han misshandlades på Salbergaanstalten i augusti hade han flyttats mellan flera avdelningar och anstalter eftersom det ansågs finnas en fara för hans liv och hälsa.

Under fredagen beslutade Kriminalvården därför att han åter skulle flyttas till Kumlaanstalten där han tidigare suttit fängslad. Enligt Expressen framgår det inte i Kriminalvårdes beslut hur man ska undvika att han misshandlas igen.

Det var den 10 augusti 2015 en 36-årig man mördade en 55-årig kvinna och hennes 28-åriga son på Ikea i Västerås. Mannen, en eritreansk asylsökande, hade just fått beskedet att han inte skulle få stanna i Sverige och har senare sagt att mordet kom att bli hans hämnd. För morden dömdes han till livstids fängelse och utvisning. 

► LÄS MER: Fler poliser vid asylboenden efter Ikea-attacken

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott