Möbler som laddar mobilen åt dig genom en trådlös liten metallplatta. Det kommer att vara verklighet i mitten på april, då Ikea lanserar inbyggda mobilladdare i lampor och bord.

Ikea

Snart kan tiderna för ”vanliga” mobilladdare som ligger och skräpar på golvet vara förbi. Åtminstone om man brukar köpa sina möbler på Ikea. Möbeljätten släpper nämligen en ny kollektion där trådlösa laddare för smarta telefoner integrerats i lampor och bord. Med andra ord kan mobiltelefonen laddas av sig självt –  bara av att du lägger den på bordet hemma.

– Vi vet att människor ogillar sladdhärvor och att få slut på batteriet i sina mobiltelefoner och att det är en ständig jakt på laddare. Med denna kollektion ger vi människor möjlighet att ladda var som helst i hemmet genom att integrera trådlös laddning i vår heminredning, säger Jeanette Skjelmose, affärsområdeschef belysning och trådlös laddning i ett pressmeddelande.

Kollektionen är den första i sitt slag och tekniken som möjliggör trådlös laddning bygger på samarbete med den globala Qi-standarden, som erbjuder en tredjepartscertifiering för trådlösa laddningsprodukter.

De nya möblerna presenteras den 15 april och ska från och med då gå att köpa på Ikeas butiker i Europa och Nordamerika. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset