På 80-talet hade city ett nytänkande och moderna lyxhotell, Sergel Plaza. Under decennierna föll hotellet i glömska och stjärnorna blev allt färre. Nu vänder Scandic blad och startar ett nytt kapitel.

Den rätt så anspråkslösa byggnaden bakom Kulturhuset genomgår, liksom kvarteren i sin helhet, en total förvandling. Här ska ett nytt hotell med fokus på social mötesplats byggas. Mitt bland kall och oinspirerande betong föds nu en ny kulturell hubb.

 
metro recor

Med sina 494 rum blir Downtown Camper, Scandics största signaturhotell och inredningen har inspirerats Stockholms urbana stadsmiljö.

–De bästa minnena är från kvällar vi suttit med våra vänner runt en lägereld. I dag är lyx att få uppleva nya saker och hitta tid att umgås tillsammans. Hotellet är skapat för den nyfikne som gillar unika upplevelser, säger Peter Jangbratt, Sverigechef för Scandic.

metro resor

Vem som blir restaurangchef är ännu inte officiellt men redan är eldstaden designad, matsalens självklara mittpunkt. Hotellet beskrivs som lekfullt och urbant – en social hubb i avslappnad miljö. Förutom en wellness-avdelning med pool och en In-Room Bartender kommer Downton Camper även ha en lifestyle concierge som tipsar gästerna om stans heta vattenhål.

Hotellet öppnar september 2017.

 

metroresorfacebook

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset