Iksus Cornelia Fjellstedt, här jagad av Rönnbys Karolina Widar. Arkivbild.
Iksus Cornelia Fjellstedt, här jagad av Rönnbys Karolina Widar. Arkivbild.

Medan andra topplag har tappat tunga spelare har Iksu bara blivit starkare.På pappret är det utan tvekan årets starkaste lag i damernas innebandyliga SSL, och bara en av klubbtränarna tippar ett annat lag som tabelletta.

– Vi har pressen på oss nu mer än någonsin, men det är upp till oss, säger forwarden Cornelia Fjellstedt.

Iksu har inte tagit SM-guld sedan 2012, och i fjol föll man mot Kais Mora i semifinalen. Men i år är laget den största guldfavoriten på många år, om man får tro snacket på innebandyns upptaktsträff.

Och det är inte så konstigt. Medan konkurrenter som fjolårets SM-vinnare Pixbo Wallenstam har tappat tunga pjäser i Sara Helin och Julia Larsson, har Iksu bara blivit starkare med nyförvärv som Corin Ruttimann (Endre), Malgorzata Pazio (Endre) och Louisa Turton (Dalen).

Nio i landslaget

När den senaste landslagstruppen togs ut innehöll den inte mindre än nio Iksu-spelare, och när tränarna tippar är det bara Kais Mora-tränaren som tror att hans lag kniper förstaplatsen före Iksu.

– Vi vet att vi kommer att ha ett stort favoritskap, men vi kan bara fokusera på vårt. Vi försöker jobba mycket på det mentala, säger Cornelia Fjellstedt.

Ett lag som det också pratas om är Täby, som tippas ta det stora klivet i år efter en sjundeplats i fjol när man åkte ut i kvartsfinal.

– Vi kan absolut vara med och utmana bland de allra bästa lagen, säger Täbys forward Sara Attermo.

Ny tränare

Lars Jedheim är ny tränare som kommer in med mycket erfarenhet.

– Han bidrar med väldigt mycket trygghet. Vi kommer att vara ett mer spelande lag, tidigare har vi kontrat mer, säger Attermo.

Nykomlingar i damernas SSL är Tyresö Trollbäcken, Kalmarsund samt Warberg, som fick en plats när Huddinge drog sig ur ligan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset