Över 1 100 sköldpaddor beslagtogs vid tillslaget mot den illegala uppfödningen. Bland annat den utrotningshotade strålsköldpaddan (till höger). Arkivbild.
Över 1 100 sköldpaddor beslagtogs vid tillslaget mot den illegala uppfödningen. Bland annat den utrotningshotade strålsköldpaddan (till höger). Arkivbild.

Spansk polis har slagit hål på Europas största illegala sköldpaddsuppfödning. Över 1 100 djur och cirka 750 ägg har nu tagits i beslag på spanska semesterön Mallorca.

Under onsdagen meddelade spansk polis att man gripit tre män, misstänkta för att ha bedrivit illegal uppfödning och försäljning av sköldpaddor, skriver nyhetsbyrån AFP.

Vid tillslaget mot farmen, som ligger på Mallorca, fann polis över 1 100 sköldpaddor av 62 olika arter. 14 av arterna som påträffades tillhör världens mest utrotningshotade, så som strålsköldpaddan från Madagaskar.

LÄS MER: Sköldpaddor födda på strand i Bombay – för första gången på 20 år

Två tyska medborgare har gripits, misstänkta för att ha drivit verksamheten på farmen. En spansk medborgare har också gripits, misstänkt för att ha sålt sköldpaddorna från farmen i en butik som säljer exotiska djur i Barcelona.

De tre misstänks nu för handel med hotade djur och penningtvätt, enligt AFP.

LÄS MER: 90-åriga sköldpaddan kan äntligen ta sig fram igen – med stödhjul

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset