Björnen var sugnen på allt – utom pajen med jordgubbar och rabarber.
Björnen var sugnen på allt – utom pajen med jordgubbar och rabarber.

Jordgubbs- och rabarberpaj är inget vidare. Det tycker i alla fall en gottegris till björn i Colorado, som nyligen bröt sig in på ett bageri där han slukade alla fruktpajer – utom en.

Det var mitt i natten som en sötsugen björn nyligen bröt sig in på bageriet Cherry Company i staden Lyons i Colorado, skriver The Guardian. 

Björnen tog sig in genom ett fönster och slukade sedan två påsar kakao, en påse socker och hela 24 fruktpajer. Och innan han försvann därifrån roffade han sedan åt sig ytterligare två pajer som take away.

LÄS MER: Björn föll genom tak – åt upp alla cupcakes och dog

Men alla pajer föll honom inte riktigt i smaken. När ägarna av bageriet anlände till sin arbetsplats morgonen därpå visade det sig att en enda paj hade lämnats orörd av björnen. 

– Han siktade in sig på äpple och körsbär men lämnade en med jordgubbar och rabarber. Han var en kräsen liten kille, säger bageriets ägare Mikaela Lenhert till Guardian. 

Det är inte första gången som hon har haft påhälsning av en björn. En annan gång fick hon både fönster, dörrar och frysen förstörd när en björn bröt sig in för att festa på pajer i hennes bageri i Loveland, Colorado. 

Nu oroar hon sig för att björnen i Lyons kan ha fått blodad tand och ska komma tillbaka för ytterligare en sockerchock. Men inbrottet av det farliga rovdjuret har trots allt inte bara varit dåligt, vilket även Aftonbladet har skrivit om.

– Vår verksamhet har fått sig en skjuts eftersom våra pajer har satts på kartan, säger Mikaela Lenhert. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur