Sanne Jacob och en kaka av den sorten som stals.
Sanne Jacob och en kaka av den sorten som stals.

Under tisdagkvällen stals en kladdkaka från Sannes Coffee i Linköping. Kladdkakan hittades senare under söndagen på en gästgård två mil utanför Norrköping.

När Sanne Jacob som driver kaféet Sannes Coffee i Linköping kom till jobbet på onsdagsmorgonen upptäckte han att en stöld hade ägt rum. Bland annat hade en kladdkaka som går under namnet Rocky road försvunnit.

– Jag märkte ganska direkt att Rocky Roaden var borta. Först tänkte jag först att någon anställd som tagit den, men sen såg jag att en massa andra saker var borta. Då förstod vi att ett inbrott ägt rum, säger Sanne till Metro.

► LÄS MER: ”Kakmonstret” fast efter polisjakt

Just då var det inte så mycket med det. Inbrottet hade ägt rum, och Sanne polisanmälde stölden. Så plötsligt fick han ett samtal på söndagen.

– Hon frågade mig om jag hade har haft inbrott och blivit av med en kladdkaka, säger Sanne.

Samtalet kom från Märtha Jonsson som driver Klefstad gård som erbjuder mat och Logi. Hon hade väckts under onsdagsmorgonen och mötts av ett välklätt par som bad om att få hyra rum för en natt.

Efter frukosten försvann paret utan att betala för sig, och Märtha kunde enligt Corren konstatera att fler personer sovit i rummen.

– Det var fem sängar som var använda. Och på golvet stod en kaka, en kladdkaka. Jag tänkte vem sjutton har med sig en kladdkaka och ställer på golvet? Kakan stod på en plåt, säger Märtha till Corren.

Under söndagsmorgonen upptäckte Märtha att ett inbrott ägt rum på gården och Märtha antog att det var det mystiska paret som låg bakom det hela.

En anhörig till Märtha la sedan upp en bild på kakan på Instagram. En bekant från Stockholm såg sedan att det var en kladdkaka av just den typen som säljs på Sannes Coffee och Märtha ringde sedan Sanne.

Genom att de båda brottsutsatta hjälpts åt har polisen sedan kunnat ta del av signalement och registreringskylt på de misstänkta gärningsmännen. Men de går fortfarande på fri fot.

– Nej, vi vet inget mer. Ingenting, säger Märtha till Metro.

Sanne tar dock inbrottet med lugn. Enligt honom har uppmärksamheten bara lett till att många kunder kommit för att köpa kladdkakor av den typen hans kafé säljer. 

– Vi gjorde en liten rolig grej där vi på sociala medier la upp en bild på en Rocky road och skrev "kom och gör som tjuvarna!", säger han.

► LÄS MER: Gravid kvinna blev sötsugen ­– stal tårta

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott