Antonio Lindbäck. Arkivbild.
Antonio Lindbäck. Arkivbild.

Indianernas speedwaystjärna Antonio Lindbäck vägrade att köra slutspelsmatch mot Piraterna för andra dagen i rad – och därmed blev klubben helt poänglös igen.Bronsmatchen var ändå redan avgjord till Piraternas fördel – placeringen i elitserien gick före det som hände i slutspelsserien.

Uppgifterna i C More att elitserieplacering går före slutspelsserien var en nyhet för de flesta inblandade inför den sista omgången i slutspelet. Och eftersom Piraterna var tvåa i elitserien bakom finalklara Rospiggarna, så går SM-bronset till Piraterna, som vann det betydelselösa mötet mot Indianerna hemma i Motala med 47–43.

C More kunde även berätta att Indianerna inte fick behålla de två poängen för måndagens seger över Piraterna. Detta för att man inte ställt upp med fullt lag. Antonio Lindbäcks sena avhopp var bakgrunden till detta. Och eftersom Lindbäck inte körde kvällens match mot Piraterna heller och inte ersattes, så fick Indianerna två minuspoäng igen.

– Han (Lindbäck) har sagt att han inte kör mer. Han har kört på ett tvåårskontrakt som vi varit överens om. Han kör inte de två sista matcherna för att han inte har fått pengarna i tid, och så kan man göra, säger ordföranden Dan-Åke Moberg till Nerikes Allehanda före tisdagens match.

Tomt på kontot

Efter matchen i måndags, som Indianerna vann, berättade klubbens ordförande Dan-Åke Moberg att man betalat ut 100 000 kronor till Lindbäck på måndagen, men att Lindbäck inte kunnat se att pengarna gått in på kontot och därför lämnade Kumla en timme före matchen.

I tisdagens möte skulle Lindbäck ersättas av Robin Törnqvist. Men det visade sig att Törnqvist hunnit sälja sina motorcyklar och därför var Indianerna en man kort igen. Indianerna får betala böter på 25 000 kronor per match för att man inte har rätt förarsnitt.

Sjätte raka

Rospiggarna tog sin sjätte raka seger i slutspelsserien via klara 56–34 mot Dackarna och det råder ingen tvekan om vilket lag som är favorit till SM-guldet då finalerna mellan lagen körs 27 och 28 september.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset