Indianernas Antonio Lindbäck har nu lämnat klubben. Arkivbild.
Indianernas Antonio Lindbäck har nu lämnat klubben. Arkivbild.

Toppförarna har försvunnit och skulderna är miljonstora. Men Indianerna vill fortsätta köra i elitserien.– Vi ska satsa på att klara ut våra skulder inom den tid som vi har på oss, den sista december, och att vi även nästa år ska ställa upp i elitserien, säger speedwayklubbens ordförande Dan-Åke Moberg till SVT Örebro.

Beslutet att försöka sanera finanserna och köra vidare i högsta serien togs vid ett styrelsemöte på torsdagskvällen. Trots att skulderna uppgår till 1,7–1,8 miljoner kronor.

– Det är ungefär en halv miljon sämre än förra året. Nästa år måste vi ju dra ner rejält på förarlöner och det innebär att vi kommer ju inte att kunna ha ett så bra lag som vi hade i år. Så är det ju, säger ordförande Moberg till SVT Örebro.

– Vi har haft samma problem i många år tyvärr, men vi kommer aldrig ikapp. Vi drar ner löner och vi effektiviserar, men vi kommer aldrig ifatt.

Stjärnan Antonio Lindbäck vägrade för en tid sedan att köra en match för klubben i slutspelsserien på grund av utebliven lön och har skrivit på för moderklubben Masarna. Klubbprofilen Fredrik Lindgren har också sagt upp sitt kontrakt av liknande skäl. Skulden till Lindbäck uppges av SVT Örebro vara 700 000 kronor och den danska stjärnan Niels Kristian Iversen uppger att skulden till honom och Lindgren är på ungefär samma belopp.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset