Indiska soldater utanför armébasen i Uri.
Indiska soldater utanför armébasen i Uri.

Indiska och pakistanska styrkor har skjutit mot varandra i Kashmir, enligt indiska armén. Eldväxlingen kommer två dagar efter attacken på ett indiskt arméhögkvarter i staden Uri i norra Kashmir, då 18 soldater dödades av beväpnade upprorsmän.

Vapenvilan mellan Indien och Pakistan har brutits i närheten av Uri, säger en talesperson för indiska armén, utan att ge några ytterligare detaljer. Staden ligger nära den så kallade kontrollinjen som skiljer den pakistanska delen av Kashmir från den indiska.

Från pakistansk sida förnekar man påståendet.

– Det verkar vara en viss aktivitet över gränsen, men det har inte varit någon aktivitet från vår sida. Inte ett skott har skjutits härifrån, sade Nafees Zakaria, talesperson för utrikesdepartementet i Islamabad, till Reuters.

Sporadisk skottväxling mellan de två kärnvapenmakterna och ärkefienderna tillhör inte ovanligheterna. Senaste gången det hände var 6 september i år, utan att någon skadades.

Attacken mot armébasen i söndags utlöste starka reaktioner i New Delhi. Den indiske inrikesministern Rajnath Singh beskyllde Pakistan för inblandning i attacken och kallade landet för en terroriststat.

Kashmir ligger i västra Himalaya och har varit splittrat mellan Indien och Pakistan sedan 1947.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset