Indiska gränssoldater patrullerar längs starkt befästa gränsen till Pakistan. De senaste dagarna har strider åter blossat upp mellan länderna.
Indiska gränssoldater patrullerar längs starkt befästa gränsen till Pakistan. De senaste dagarna har strider åter blossat upp mellan länderna.

Biografer i Pakistan har slutat visa indiska filmer i "solidaritet" med landets väpnade styrkor. Det är den senaste upptrappningen i konflikten mellan Indien och Pakistan efter att våldet brutit ut i den omstridda regionen Kashmir.

– Vi har slutat visa indiska filmer på våra biografer fram till att situationen förbättras och allt återgår till det normala, säger biografägaren Nadeem Mandviwalla till Reuters.

Indiska Bollywood-filmer är mycket populära i grannlandet Pakistan och pakistanska skådespelare har i allt större utsträckning kunnat göra karriär i den gigantiska indiska filmindustrin.

Det pakistanska filmstoppet ses i Pakistan som ett svar på ett förbud från de indiska filmmakarnas samarbetsorganisation att hyra in pakistanska skådespelare.

Spänningen mellan länderna har lett till att de indiska myndigheterna evakuerar flera tusen människor som bor vid gränsen till Pakistan. Myndigheterna i delstaten Punjab uppger att man evakuerar byar inom en mil från gränsen.

Den bräckliga vapenvilan mellan de två kärnvapenmakterna har brutits flera gånger den senaste tiden. För knappt två veckor sedan genomförde beväpnade upprorsmän en attack mot ett indiskt arméhögkvarter i Uri i norra Kashmir, något som Indiens regering skyllde på "terrorstaten" Pakistan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset