Var gärna troende, men tvinga inte på er tro på andra, hälsar insändarskribenten "Humanistiska atheisten".

Religionsfriheten i Sverige tycker jag är bra. Framför allt friheten att inte vara religiös, som inte alltid ­varit möjlig i Sverige.

Jag tycker att det är fel att man som barn ska bli påtvingad en tro av den vuxna världen. Alla ska få möjlighet att fritt få välja mellan alla trosuppfattningar eller att välja att inte tro.

När man är barn tror man oftast på allt som de vuxna berättar för en. Det är lätt att lura i någon med lite kunskap att tomten på jul­afton är på riktigt, att det var mjölktandsmössen som lämnade ett guldmynt under kudden eller att mamma och pappas religiösa övertygelse är den rätta.

I förlängningen tror jag att om alla som tror på olika saker, som spöken och andra osynliga varelser, inser att det bara är en tro och inte vetenskapligt bevisat så kanske man inte heller blir fanatisk.

Och då kanske vägen till att döda en annan människa för dennes tro blir längre. Om man blir tvungen att vänta tills man blir 18 år gammal innan någon börjar hjärntvätta en så hinner man förhoppningsvis få lite mer motståndskraft mot religion och känslomässiga argument.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset