Ingemar Löfgren vill inget hellre än att bli av med hickan.
Ingemar Löfgren vill inget hellre än att bli av med hickan.

Varje minut, dygnet runt – i över fyra år – har 66-årige Ingemar Löfgren hickat. I vintras vädjade han om hjälp och nu har en gnista av hopp tänts.

Det började för över fyra år sedan. Från början hickade han bara då och då, men det blev värre. Sedan över tre år tillbaka hickar Ingemar Löfgren från Boden i princip varje minut.

– Dygnet runt, hela tiden. Jag har precis varit och kräkts och jag ska till tandläkaren och dra bort tänder, de far ju åt helvetet, säger Ingemar Löfgren, 66 år.

Ingen läkare har hittills kunnat hjälpa honom. Metro skrev om Ingemars konstanta hickande i november förra året. Om hur han vädjade om hjälp.

– Det är ett måste att den försvinner. Jag kan inte tänka på något annat. Gör den inte det är det bara att gräva ner sig, säger han.

LÄS MER: Jessica, 33, har hickat i 16 år: Sluta skräm mig – det hjälper inte

Det var många som hörde av sig med tips på hur Ingemar Löfgren skulle kunna bli av med hickan. Bland annat en specialist i Sundsvall som hade en önskan om att hjälpa till. Något som Ingemar nappade på i våras.

– Jag håller på med behandlingen nu, den är väldigt bra och hon kan väldigt mycket. Jag hoppas att det blir något av det, säger han.

►LÄS MER: Ingemar vädjar om hjälp – har hickat i flera år

Hittills har det dock inte skett några stora framsteg, men Ingemar är hoppfull.

– Hon sa att jag har hickat så länge så att det kan ta upp till ett år. Hon har sagt att hon ska följa upp det till det är färdigt, säger Ingemar Löfgren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset