Polisen söker efter en okänd man som angripit en flicka i Borås med ett vasst föremål. Arkivbild.
Polisen söker efter en okänd man som angripit en flicka i Borås med ett vasst föremål. Arkivbild.

Ingen person har ännu gripits efter attacken mot en 14-årig flicka på en skola i Borås. De två grundskolorna med närmare 800 elever som stängdes av säkerhetsskäl under förmiddagen öppnade på nytt efter lunch.

Attacken då 14-åringen rispades på handen med ett vasst föremål av en okänd man, betecknas av polisen som ett hatbrott.

– Vi bedömer det som ett hatbrott. Det är saker som sker i samband med gärningen som gör att vi bedömer det så, säger Tomas Jansson, lokalpolisområdeschef i Borås, till SVT Nyheter Väst.

Flickan har berättat att det är tredje gången hon attackerats av mannen som uppges vara i 35-40-årsåldern.

– Första gången försökte han rycka av mig min slöja. Han har hotat att döda mig, han säger att han vet vem jag är och att han ska döda mig, säger flickan till kanalen.

Polisen har också bekräftat att det finns en anmälan från flickan mot samme man. Den utredningen avskrevs. Flickan har förhörts under dagen.

– Vår uppfattning är att det här är riktat mot just henne och ingen annan, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman till TT.

Ett antal föräldrar valde att hämta hem sina barn från de aktuella skolorna.

– Men vi beslutade i samråd med polisen att undervisningen kunde bedrivas som vanligt under dagen och efter lunch öppnade vi också dörrarna igen, säger Lars Bengtsson, områdeschef i kommunen, till TT

Misshandeln skedde mindre än ett dygn efter att en 14-årig pojke knivskars i benet vid en skola i en annan stadsdel i Borås. En jämnårig pojke greps som misstänkt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset