Volontärer arbetade med att rädda tält från brinnande skjul i "Djungeln" där bränder härjat under tisdagen och onsdagen.
Volontärer arbetade med att rädda tält från brinnande skjul i "Djungeln" där bränder härjat under tisdagen och onsdagen.

Delar av migrantlägret "Djungeln" står i lågor. Branden har tvingat människor att lämna de få ägodelar de har för att söka skydd från elden.

Samtliga av de upp till 8 000 flyktingar som bott i migrantlägret "Djungeln" i franska Calais har bussats iväg till andra mottagningscenter runt om i Frankrike.

– Det här är slutet på Djungeln. Vårt uppdrag är över. Det finns inte längre några migranter i lägret, säger Fabienne Buccio, regionchef vid Pas-de-Calais till BBC.

Förflyttningarna har skett sedan i måndags och sent i tisdags sattes många tält och skjul i brand. Sedan dess har flera bränder rasat på området. En syrisk man har förts till sjukhus med skador på trumhinnan efter att en gasflaska exploderat i hettan.

– Jag har sett många bränder men ingen som den här. Först exploderade en gasflaska, boom! Som en bomb. Sedan började min grannes tält brinna, säger Siddiq, en 16-årig afghansk pojke som bott i lägret i tio månader, om nattens bränder.

De tusentals flyktingarna, mestadels från Afghanistan, Sudan och Eritrea, har under lång tid befunnit sig i lägret som nu rivs. Många i hopp om att ta sig till Storbritannien.

Thibault Camus/AP/TT
"Djungeln" är nu tömd på flyktingar. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset