Stefan "Skuggan" Nilsson.
Stefan "Skuggan" Nilsson.

Han är en klubblegendar som spelare – men som huvudtränare för Luleå har Stefan "Skuggan" Nilsson fått en tung inledning.Efter 2–5 mot Eisbären Berlin missar klubben slutspel i CHL.– En urusel insats av oss, sade "Skuggan".

Efter tre år som assisterande är Stefan "Skuggan" Nilsson ny huvudtränare i Luleå sedan Joakim Fagervall lämnat klubben. Som spelare tog Nilsson SM-guld med Luleå 1996 och gjorde bland annat 377 assist på 572 matcher.

Men nu lär han få finna sig i att vara kritiserad, med drygt en vecka till SHL-premiären.

Efter bara en poäng på tre matcher var Luleå pressat att hemmabesegra Eisbären Berlin för att slutspelschansen i Champions Hockey League skulle finnas kvar. Efter två perioder? Då var ställningen 0–4.

Två reduceringar i den tredje perioden gav nerv i matchen, men närmare än så kom aldrig Luleå.

I stället kom 2–5 i tom kasse.

– Det är en stor besvikelse sett till att vi har missat att gå vidare och också till att vi gör en så dålig match som vi gör. Vi satsar hårt på att gå vidare, så det är en besvikelse i hela organisationen att vi inte gör det, sade Stefan "Skuggan" Nilsson till SVT.

Roligare är det för Linköping, som redan var klart för slutspel före hemmamötet med Gap. Det hindrade inte LHC från att köra över det franska laget med 6–1 efter 49–9 i skott – och att vinna grupp K på maximala 12 poäng.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset