Selena Gomez. Arkivbild.
Selena Gomez. Arkivbild.

Sjukdom gör att Selena Gomez måste trycka på pausknappen. Nu ställer den amerikanska stjärnan in sin Sverigespelning i höst.

Selena Gomez spelning i Globen i Stockholm den 12 oktober ställs in. Inget nytt konsertdatum är inplanerat, enligt konsertarrangören Live Nation.

Det var på tisdagskvällen som Gomez meddelade att hon gör ett uppehåll i musikkarriären och avbryter hela sin pågående "Revival"-turné i Europa. I ett uttalande som People tagit del av säger Gomez att avbrottet beror på depression efter att hon diagnostiserats med den kroniska autoimmuna inflammationssjukdomen SLE, (systemisk lupus erythematosus).

"Som många av er vet berättade jag att jag har lupus för ett år sedan. Jag har upptäckt att ångest, panikattacker och depression kan vara biverkningar av lupus, något som i sig innebär extra utmaningar".

Gomez hälsar även att hon hoppas kunna hjälpa andra genom att ställa in:

"Jag vill vara proaktiv och fokusera på att ta hand om min hälsa och lycka, och har bestämt att den bästa vägen framåt är att ta en paus. Jag vet att jag inte är ensam och genom att dela detta hoppas jag kunna uppmuntra andra att ta tag i sina problem".

Pengar för biljetter till den inställda Globenkonserten betalas tillbaka.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset