Snart två år senare står stjärnans lyxkåk fortfarande tom.
Snart två år senare står stjärnans lyxkåk fortfarande tom.

Zlatans mångmiljonvilla ”biohuset” i Malmö har hittills stått öde i 697 dagar, uppger Kvällsposten. Kanske kan det vara prislappen på lyxkåken som avskräcker folk.

Scanpix

Fastigheten köptes av paret för 30 miljoner kronor  2007 och uppges ha renoverats för omkring 20 miljoner kronor. 

Redan i mars 2012 meddelade Zlatan Ibrahimovic och sambon Helena Seger att de tänkte sälja 13-rumsvillan i Limhamn, Malmö. De förklarade att Sverige inte är ett land de planerar dra sig tillbaka till när Zlatans fotbollskarriär är över.

I april 2013 lades fastigheten ut på bostadssajten Hemnet.

Zlatan dissar Malmö efter karriären

– Anledningen till försäljningen är att vi bestämt oss för att fortsätta bo utomlands även efter karriären. Huset i Malmö förtjänar ett bättre öde än satt stå obebott. Något faktiskt beslut om när, och under vilka förutsättningar skall ske, är inte fattat, skrev paret i ett pressmeddelande fårn varumärkesbyrån The Perfect Brands enligt Sportbladet.

I dag är det inte kvar på Hemnet och det har gått 697 dagar sedan den lades ut på marknaden, men Zlatan ska fortfarande stå som ägare, enligt Kvällsposten.

Fastigheten, som köptes 2007 för 30 miljoner kronor och sedan renoverats för omkring 20 miljoner kronor, har av parets barn  döpts till ”biohuset” . Huset är redan berömt efter den minst sagt annorlunda köpprocessen som  Zlatan Ibrahimovic själv redogör för i sin bok ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”.

Unika bilder visar: Så gick det till när Zlatan fick sina "tatueringar"

– Sådant här tar tid speciellt när man är uppe på en helt ny prisnivå som ingen tidigare har varit uppe i, har mäklaren Stefan Cronholm , som tidigare sålt villan, sagt till Kvällsposten.

Priset på lyxkåken har aldrig offentliggjorts.

2012 när försäljningen meddelades spådde Mattias Larsson på mäklarfirman Bjurfors att det hela skulle bli en förlustaffär.

– Jag tror inte att han får igen sina slantar, sade han då.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset