När trettonåriga Odin, som har Aspergers syndrom, bjöd in femton personer till sitt födelsedagskalas svarade ingen. Men efter att hans mamma startat en kampanj har Odin nu fått tusentals hälsningar från hela världen.

När Odin Camus skulle fylla tretton år i fredags ville han ordna en bowlingkväll i Peterborough i Kanada.  Men trots att han skickade ut inbjudningar till femton personer svarade ingen på dem.  

– Odins Aspergers gör att han ibland har lite svårt att få vänner, skrev hans mamma på Facebook och uppgav också att han ofta utsatts för mobbning på grund av sin diagnos.

Odins mamma Melissa bad medlemmarna i en Facebookgrupp för mammor i Peterborough att skicka ett SMS till Odin för att göra hans födelsedag lite bättre, och skapade också ett Facebook-event för händelsen.

– Jag vill att hans trettonårsdag ska kännas speciell, och som att människor bryr sig om honom, skrev hon.

Människor tog Odins födelsedag till sina hjärtan, och både Facebookeventet och hashtagen #odinbirthday spred sig snabbt. Hundratals människor, däribland skådespelaren Elijah Wood gratulerade Odin på hans födelsedag.

Men gratulationerna stannade inte bara på internet. Totalt 450 personer dök upp inuti eller utanför bowlinghallen Lakeview för att fira vad som Odin själv tyckte var den bästa födelsedagen någonsin.

– Som Odin säger, bästa födelsedagen någonsin. Tack alla, skrev Melissa Camus på Twitter.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset