Före detta Modospelaren Victor Öhman kvitterade mot sitt gamla lag när Västervik vände 0–1 till 3–1 på bortaplan. Arkivbild.
Före detta Modospelaren Victor Öhman kvitterade mot sitt gamla lag när Västervik vände 0–1 till 3–1 på bortaplan. Arkivbild.

Västervik har hamnat i underläge sex gånger – och vänt till seger de fem senaste.Efter 3–1 mot Modo är succélaget uppe i åtta raka triumfer i hockeyallsvenskan.

Efter förlusten i premiären mot AIK har nykomlingen och tabellettan Västervik åtta raka segrar i hockeyallsvenskan, varav sju trepoängare.

Den senaste i raden kom på bortaplan mot SHL-degraderade Modo, 3–1.

Att Modo tog ledningen efter 35 sekunder störde inte gästerna. För femte gången den här säsongen vände Västervik ett underläge till seger.

– Vi har en känsla i laget att inget är omöjligt. Det spelar ingen roll vad som händer. Vi trummar på hela matchen oavsett, sade 3–1-skytten Fredric Andersson till C More.

Förre Modospelaren Victor Öhman – vars lillebror Oscar spelade i hemmalaget – visade vägen för Västervik när han kvitterade till 1–1 med 58 sekunder kvar av första perioden.

– Det är klart att det är jäkligt speciellt. Jag har tillbringat alla mina ungdomsår här och farsan, farfar, morsan... ja, hela släkten satt på läktaren, sade 21-åringen.

Framspelningen till Öhmans mål kom från 40-årige Conny Strömberg, som också hade en klubba med i Anderssons 3–1-mål. Strömberg är också bördig från Örnsköldsvik.

Han tror att Västervik kan fortsätta vinna.

– Vi är lika bra som många andra lag och om vi kan behålla skärpan och målvaktsspelet (Jonas Fransson stoppade 26 skott mot Modo) kan det räcka långt, sade Strömberg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset