Malmö FF besegrade Häcken.
Malmö FF besegrade Häcken.

Guldracet fortsätter. Men den som i hög grad låg bakom Malmö FF:s 4–2 seger borta mot Häcken jublade inte särskilt högt efter sitt viktiga – och avgörande – 3–2 mål.För bara några månader sedan tillhörde MFF-hjälten Alexander Jeremejeff just Häcken.– Jag har haft fina år här. Så jag ville visa respekt så gott jag kunde, säger den 22-årige anfallaren när han sist av alla kom ut ur Malmös omklädningsrum.

Men inombords bubblade det desto mer.Först nickade Alexander Jeremejeff fram passningen till 2–2 kvitteringen och sedan slog han till på egen hand. Närmast på hockeyvis vinklade han in den distinkta passningen från Anton Tinnerholm. Fullträffen som kom med halvtimmen kvar att spela innebär att Malmö fortsatt toppar tabellen.

– Tur eller inte? Det var ett viktigt mål och jag bryr mig inte om hur de ser ut. Så länge bollen går in är jag nöjd. Vi är i ett guldrace och det gäller att vinna, säger Alexander Jeremejeff.

På förhand var det ett frågetecken för MFF:s offensiva kvaliteter inför lördagsmatchen. Laget kom till spel utan fyra av sina ordinarie spelare – och främsta målskyttar. Varken Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem eller Rasmus Bengtsson kunde komma till spel på grund av skador. Räknar man bort proffsflyktade skyttekungen Vidar Örn Kjartanssons 14 mål har kvartetten har tillsammans svarat för långt mer än hälften av återstoden av målskörden den här säsongen.

Målfyrverkeri

Men saknar man de "vanliga" målskyttarna får man ta till de ovanliga. Enoch Kofi Adus skott från 25 meter som seglade in bakom Peter Abrahamsson i Häckenmålet var MFF-mittfältarens första för säsongen.

Och inledningen på 20 minuters rejält målfyrverkeri inför 4 752 åskådare.

1–1 nickade Häckens skyttekung John Owoeri in bara två minuter efter Malmös ledningsmål, Hans elfte fullträff för säsongen. Fyra minuter senare tunnlade Alexander Farnerud en MFF-försvarare och lyfte retfullt enkelt in 2–1 bakom Johan Wiland.

Stödda av hundratals supportrar som bar med sig jättebanderollen "Malmö mot guldet" kom skåningarnas kvittering tio minuter före halvleksvilan. Alexander Jeremejeff kom högst på ett vänsterinlägg och nickade ned till en fristående Jo Inge Berget som bara hade att raka in 2-2.

– Jag tycker samspelet mellan mig och Jo Inge fungerar bra. Han är en väldigt smart fotbollsspelare, säger Jeremejeff.

Sana fastställde 4–2

Häcken, som fick spela drygt en halvtimme med en man mindre på planen sedan Rasmus Schuller dragit på sig två varningar inom fem minuter, orkade inte komma tillbaka. Istället kunde en annan ex-göteborgare, Tobias Sana, definitivt stänga matchen med sitt 4-2 mål.

– Vi kändes giftiga hela tiden och hade väl några chanser att göra 3-3. Och jag ska inte skylla deras 3-2 mål på utvisningen. Vi hade tillräckligt mycket folk i straffområdet för att få bort den bollen, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson.

Nu väntar ett landslagsuppehåll som kommer lägligt för båda MFF och Häcken som behöver kurera flera av sina nyckelspelare.

– Men vi kunde ställa en bra startelva på banan trots skadorna. Vi visar bra lagmoral och kommer att bli jäkliga att tas med hela vägen i höst, säger MFF:s assisterande tränare Olof Persson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset