Astrid Lindgrens verk är en del av vårt kulturella arv som vi måste föra vidare. Riksdagen och regeringen borde inrätta en Astrid Lindgren-dag i hela Sverige, skriver insändarskribenten.

Astrid Lindgren har lämnat efter sig en enorm rikedom för våra barn, men även ungdomar och vuxna. Hennes verk har översatts till många språk världen över. 

Jag hade möjligheten att träffa henne några gånger innan Junibacken på Djurgården öppnade sina portar för första gången. En rar och klipsk medmänniska var hon. 

Den glädje och hopp som hon sprider i sina böcker måste vi sprida vidare. Med tanke på att hundratusentals nya människor har kommit hit de senaste åren som kanske inte har kunskap om vem hon var, men även för att öka förståelsen och dialogen mellan människor i hela landet borde vi inrätta en dag för Astrid Lindgren. 

Riksdagen och regeringen borde ta beslut om det och låta ansvaret ligga på de olika biblioteken som finns i hela landet att genomföra dagen på plats. Astrid Lindgrens verk är en del av vårt kulturella arv som vi måste föra vidare och främja bland gamla som nya svenskar.

Avni

​Vill du nå ut till Metros miljonpublik? Läs här om hur du gör för att skicka in en insändare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Insändare