Varför ska ett barn äta vegetarisk kost? Frågar sig insändarskribenten.
Varför ska ett barn äta vegetarisk kost? Frågar sig insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Att tvinga på barn i låg ålder en vegetarisk kost är lika med barnmisshandel. Barn behöver alla vitaminer och mineraler, speciellt om de växer. Ett barn kan absolut inte förstå varför hon eller han tvingas till något sådant. Det är är en annan sak när de själva blir så gamla att de kan ta ansvar för vad de äter. Jag är helt övertygad om att när de själva sedan får välja kommer de att frossa i sådant de inte fick som barn. Jag har sett många sådana exempel.

Varför ska ett barn äta vegetarisk kost? Ska inte de också få njuta av maten? Maten är ju bara halva födan. Man äter ju för att det också är gott. En ”gräsmatta” är nog inte det ett barn fikar över. Det som är bäst för oss alla är att vi äter en blandad kost av både fisk, kött, ägg och grönsaker. När jag växte upp och morsan bjöd in barnen och vi hade grönsaker till steken så var de så rädda för att smaka på grönsakerna. Nu har det väl blivit lite bättre på den fronten, men i ett fullskaligt krig mellan kött och grönsaker har inte det gröna en chans.

Varför äter vi så mycket kött? Det finns bara ett svar på det – det är gott. Jag var vegetarian på 70-talet och hade svårt att få tag på riktigt god vegetarisk mat. Mest rivna morötter och det kan man inte bara äta i längden. Nu för tiden finns det ju mycket att välja emellan. Kött eller vegetarisk. Smaklig måltid!

Bo

LÄS MER: Här är fem saker du trodde var vegetariska – som inte alltid är det

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset