TT

Tänk om ALLA undersköterskor (och vårdbiträden) inom äldreomsorgen började begära mer rimlig lön för det hårda jobb vi utför för gamla människor.

I dag då allt ska sparas in på bekostnad av de äldre har jobbet som undersköterska blivit näst intill omöjligt att ens utföra på ett medmänskligt, humant sätt. Dags att vi därför skapar oss bättre villkor! 
Sluta gnäll över er lön i fikarummen. Begär mer av cheferna. Jag började på en lön på 98 kronor för flera år sedan. Nu ligger jag runt 130 kronor i timmen. På tok för lite för det arbete vi utför, med tanke på att våra ryggar, axlar och kroppar går sönder, och att vi stressas utöver det möjliga och sjukskrivningarna bland personal är tokhög. 

135 kronor i timmen är vad jag hört att en undersköterska kan få inom äldreomsorgen. Låt oss börja med att begära det som minimun.

Men kom ihåg, vi kan alltid och bör alltid förhandla om vår lön. Låt oss börja begära mer! 
Cheferna skriker efter personal och som undersköterska är det lätt att få jobb. VI är och kommer i framtiden vara ännu mer eftertraktade. De behöver oss, vi är oumbärliga. KOM IHÅG DET. Argumentera för er och stå upp för hur fantastiska ni är. Jag tänker börja. Är ni med mig? 

Undersköterskan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset