Att titta på människor överlag är inget konstigt, men det är en skillnad i blicken den som bara tittar på en människa och den som tittar på någon utifrån sexuella känslor, skriver Anette.
Att titta på människor överlag är inget konstigt, men det är en skillnad i blicken den som bara tittar på en människa och den som tittar på någon utifrån sexuella känslor, skriver Anette.

Jag undrar vad andra kvinnor tycker om detta utbredda fenomen, tänker ni att ”män är sådana” eller ”alla män tittar”? Gör alla män det?, skriver Anette.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag såg ett par som steg ut från hotellobbyn när jag var i Florida. När de kom ut stod de och väntade på en bil, mittemot stod två lättklädda tjejer i 20-årsåldern. Mannen i paret började stirra på dem och gav dem långa blickar.

Stirrar din man också på unga tjejer? Gör inte det dig förbannad? Eller gillar du det? Använder du dig av det när du ska till med honom på kvällen?

Jag undrar vad andra kvinnor tycker om detta utbredda fenomen, tänker ni att ”män är sådana” eller ”alla män tittar”? Gör alla män det? Om det är så är den här insändaren inget att fundera över förutom för mig, för jag är förbannad på den här skiten. Jag som kvinna kollar ju inte på unga killar. Jag har inget behov. Eller finns det här behovet hos kvinnor att kolla in alla män? Det är inget jag märkt hos mina vänner i alla fall. Men hos män finns det uppenbarligen. Ger du din man makten att titta på kvinnor utifrån deras sexuella attribut?

Att titta på människor överlag är inget konstigt, men det är en skillnad i blicken den som bara tittar på en människa och den som tittar på någon utifrån sexuella känslor. Jag vill inte att kvinnor ska ses som objekt av alla de män som stirrar trots att de redan har en kvinna bredvid sig. Jag hoppas detta kan vara ett steg mot målet om jämställdhet.

Anette

LÄS MER: Så här skickar du insändare i Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset