Tv-avgiften kan vara en kostsam sak för många.
Tv-avgiften kan vara en kostsam sak för många.

De som använder tjänsten borde betala för det skrala innehållet hos Svt, i stället för att vi som inte tittar på kanalen tvingas vara med och finansiera, skriver "Nadine".

Som tillägg till en insändare om att SVT:s kanaler bara innehåller trams.

Många är tvingade att betala för SVT:s tjänster trots att man inte ens ser på dessa kanaler. Vid samtal till Radiotjänst hänvisas man till att lagen säger att så länge man har en tv som kan ta emot kanalerna får man finna sig i att betala.

I huset där jag bor på är valmöjligheten att välja kanaler fri. Det innebär att jag kan välja att titta på SVT kanaler, något jag inte valt att göra.

Liksom insändaren jag svarar på anser jag inte att det är värt att betala för något jag inte har nytta av. Men jag är ändå tvingad att betala för något jag inte ens tittar på. Det är kanske dags att modernisera lagen så att endast de som använder tjänsten betalar för det skrala innehållet. Det kan inte vara svårt att göra.
Nadine

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om tv