Hål. De jeans vi ser på stan med hål och revor är inte trasiga. De är designade så. Och ungdomarna har dem för att avvika från sina föräldrars stil. Vem vill klä sig som morsan och farsan?

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Svar till »M & B Täby« som i en insändare ondgjorde sig över alla som går i trasiga jeans. Det har hänt att jag gått i mina favoritjeans trots att jag slitit hål på dem.

Men de jeans som man ser på stan är sällan trasiga. Och på modebilder är de definitivt inte det. De är designade och sedan producerade så. De ska alltså ha hål och revor. Då är de per definition inte trasiga! De är ju så när de är fabriksnya.

Då är de per definition inte trasiga! De är ju så när de är fabriksnya.

Själv tycker jag att det kan vara snyggt, men undviker att köpa dem för egen del, eftersom det kan verka lite desperat eller fånigt med dessa jeans på en 64-årig man.

LÄS MER: Insändare: Så klev jag ur min roll som 54-årig surgubbe

Varför klär sig unga människor på detta sättet? Jo, de vill avvika från sina föräldrars stil. Så när deras mödrar och fäder anammar ungdomarnas mode så klär sig de unga ännu mer extremt. Just för att avvika från de medelålders. Nu saknas stora delar av byxbenen. När de äldre börjar göra likadant så måste de unga i protest göra något som är mer extremt. Det jag tycker mig ha observerat på stan är att tendensen går mot att hålen på jeansen sitter så högt upp att underkläderna syns.

Snart pensionär

LÄS MER: Så gör du för att skriva i Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om kläder mode