Frågan är: Om jag får möjligheten...går jag då?, skriver insändarskribenten.
Frågan är: Om jag får möjligheten...går jag då?, skriver insändarskribenten.

Vår myndighet är på väg mot en opersonlig, kall myndighet, där var och en får klara sig själv, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag har jobbat på Arbetsförmedlingen i 21 år, med stolthet.

Jag har behandlat mina sökande med värdighet, respekt och framförallt empati, jag har försökt lösa situationer, motiverat och med glädje sett resultat. Jag och mina kollegor har gjort skillnad i människors liv, men nu betyder vårt jobb ingenting.

Vi ska förminskas, ­sorteras bort och förnedras, för vårt jobb är inte längre något värt. Jag är besviken, för jag har gett denna myndighet nästan hälften av mitt liv men enligt nuvarande regering är inte detta värt något längre. Regeringen har ingen inblick i vårt jobb, den starka motivation som styr oss och den glöd vi har att göra skillnad. De ser inte den människan vi jobbar med, analfabeten från Syrien, den funktions­nedsatta, den som inte klarar digitaliseringen, den svaga.

Vi måste ständigt höja motivationen, stärka självförtroende och söka lösningar för våra kunder. Nu tas ekonomiska möjligheter bort från oss, våra kollegor med kort anställningstid flyr, vi urholkas och ändå har vi kravet på oss att leverera, trots tyngre arbetsbörda. Vi motar bort våra kunder och tvingar dem till det digitala, valfriheten att välja det lokala kontoret finns inte längre och personliga besök ska inte längre existera. Jag är en av de som jobbat länge men frågan är: Om jag får möjligheten… går jag då?

Ja, möjligheten finns eftersom den stolthet och den kärlek jag en gång kände finns inte kvar. Även vår myndighet är på väg mot en opersonlig, kall myndighet, där var och en får klara sig själv bakom en datorskärm.
En gång stolt arbetsförmedlare

LÄS MER: Så här skickar du insändare i Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset