Elever som tappar studiemotivationen  riskerar att hamna i kriminella miljöer, skriver "Gymnasieläraren".
Elever som tappar studiemotivationen riskerar att hamna i kriminella miljöer, skriver "Gymnasieläraren".

Många elever inte får den hjälp som de behöver i skolan, skriver "Gymnasieläraren".

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

På mitt gymnasium har jag en elev som har ADHD och som hade en elevassistent när han gick i nian som hjälpte honom att klara grundskolan med ett meritvärde på 200 poäng. Tyvärr kunde inte min gymnasieskola erbjuda en elevassistent till denna elev på grund att ekonomin inte tillät detta.

LÄS MER: Insändare: Varför har ni skägg – vill ni se ut som gubbar?

Efter en tid började eleven mer och mer hamna efter i utbildningen och nu till sist är hans studiemotivation mycket dålig. Samtidigt har eleven börjat ha grova p­roblem med rättvisan. 

Jag anser att den högerliberala skolpolitiken är indirekt ansvarig till att många elever inte får den hjälp som de behöver och tappar studiemotivationen och hamnar i kriminella miljöer.
Gymnasieläraren

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset