Varje dag hör jag om hur ohanterlig situationen är med de för stora barngrupperna, skriver "Förskollärarstudent".
Varje dag hör jag om hur ohanterlig situationen är med de för stora barngrupperna, skriver "Förskollärarstudent".

Politikerna måste börja lyssna på förskolepersonalens kritik, skriver "Förskollärarstudent".

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det är med stor oro och en känsla av hopplöshet jag ser hur utvecklingen ser ut inom mitt framtida yrke som förskollärare. Där far barn och pedagoger illa på grund av stressrelaterade problem. Med stressrelaterade problem menar jag personalbrist, för stora barngrupper och allt som blir lagt på förskollärarna som inte ingår i den arbetsbeskrivning som finns.

LÄS MER: Insändare: Som ordningsvakt har jag rätt att inskränka dina grundläggande rättigheter

Tidigare i år skrev en kvinna som ville göra sin röst hörd en insändare i Metro som handlade om detta. Jag undrar samma sak som hon: Hör ni oss pedagoger? Eller är era öron täckta av era händer? 

Varje dag ser jag inlägg inom förskoleupproret där uppgifter som inte tillhör vårt uppdrag blir vårt ansvar – trots att det inte finns i vår arbetsbeskrivning! Varje dag hör jag om hur ohanterlig situationen är med de för stora barngrupperna. Hur förskollärarna, barnskötare och andra verksamma inom förskolan måste kämpa med näbbar och klor för att hinna se alla barn, hinna göra alla administrativa uppgifter, hinna ta sin rast, hinna få sin avkoppling på sin lediga tid. 

Hör ni oss pedagoger? Eller är era öron täckta av era händer?

Det här är inte acceptabelt. Jag vill se och höra vilka slags förändringar politikerna aktivt jobbar med för att utveckla för att underlätta för förskolepersonalen. För i allra värsta fall så kommer det sluta med att nyexaminerade förskollärare (som jag kommer vara om två år) blir sjuka och inte kan arbeta inom yrket längre. 

LÄS MER: Insändare: Höginkomsttagare borde inte få barnbidrag

Ni kanske hör oss, men lyssnar ni? 

Förskollärarstudent

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset