Jag ser dagligen "lattemammor" med sina dyra märkesbarnvagnar och mobilerna i örat. Vad är det som är så jobbigt undrar jag?, skriver "J.S".
Jag ser dagligen "lattemammor" med sina dyra märkesbarnvagnar och mobilerna i örat. Vad är det som är så jobbigt undrar jag?, skriver "J.S".

Skribenten "J.S." tycker att dagens mammor klagar i onödan – det var mycket jobbigare förr.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Svar på debattartikeln Nej, mammaledig innebär inte att jag är ”ledig”.

Du nämner: Sanerings­arbete, förhandlare, kokerska och egen företagare som de uppgifter du inkluderar i din vardag när du är hemma med ditt barn. För inte alltför många år sedan var det mycket som gjorde mammalivet svårare.

LÄS MER: Insändare: Hjälp köttbönder att gå över till grönsaksodling

Man fick varken barn­bidrag eller barnledigt med lön. Dagis fanns inte, så alla barnen var hemma hela tiden. Att köpa, slita och slänga existerade inte. Man stoppade trasiga strumpor, lappade hål i byxor och stickade ­lovikavantar och mössor. Det var tygblöjor som gällde som man fick tvätta. Tvättmaskin fanns inte, det var handtvätt som gällde. Barnmat på burk fanns inte, så det fick man fixa själv. Jämlikhet och hjälp från barnens pappa existerade inte heller, han tvingades arbeta. Endast de rika hade bilar. Och bussar gick inte överallt som i dag, så det blev långa promenader vart man än skulle. Men trots allt detta och allt jobb det innebar så hörde jag i stort sett inga klagomål.

LÄS MER: Insändare: Våga en kraftfull klimatpolitik

Jag ser dagligen ”lattemammor” med sina dyra märkesbarnvagnar och mobilerna i örat. Vad är det som är så jobbigt undrar jag?

Hur mycket arbete kräver en bebis på en dag? Detta undrar en mamma som varken hade dagis till barnen eller betalt för att vara hemma. Du är mammaledig med betoning på ledig och du får betalt för det.

J.S.

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset