Snart förbjudet på uteserveringar.
Snart förbjudet på uteserveringar.

Varför kan vi inte bara prova att ha lite mer tolerans för sådant som vissa gillar – trots att vi inte gillar det själv? Det undrar "A Lindberg".

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Nu vankas det snart rökförbud på svenska uteserveringar. Är det av omtänksamhet för de som då och då vill njuta tobak ihop med en öl eller en kaffe? 

Varför diskriminera andra som kopplar av onyttigt? Förbjud ölen också. Stäng de flesta barer, cafeér och pubar – där kan ju mycket intas som kan förkorta livet. Sådant som wienerbröd, vin, sockerdricka och fet mat. De som serverar äppelmust, källvatten, råkost, ekologiskt och veganskt kanske borde få finnas kvar?

LÄS MER: Insändare: Stoppa alla farliga cyklister

Eller blir det förbud för att röka på uteserveringar för att rökarna kostar sjukvård? Jag har hört sådana argument. Förbjud utförsåkning, fotboll, dykning, bergsklättring, motorcyklar och att inte motionera lagom.

Det kan väl ändå inte vara för klimathotet? Förbudet kommer kanske av omsorgen av att icke­rökare inte ska få i sig en fläkt av något som inte är nyttigt. Varför då inte vara radikal och förbjuda bilarna utanför tavernan? Kärnkraft kan också vara farligt. Flyg och för mycket kött är verkligen inte bra heller, förbjud för sjutton!

Flyg och för mycket kött är verkligen inte bra heller, förbjud för sjutton!

Eller är det för att det luktar illa? Kom igen – ge dagsböter för billiga parfymer och grillning.

Skämt å sido: Varför kan vi inte prova att ha lite mer tolerans för sådant som vissa gillar och andra inte, över våra olika brister och laster om vi nu ska ha någon glädje av att leva tillsammans?

LÄS MER: Insändare: Kan vi prata om våldet som våra unga utsätts för?

Behövs det verkligen fler förbud här i Sverige och i världen? Sådana förbud som jag läst om, sådana i stil med att man i dag inte ens låter rökare ta en sista cigarett innan de dör – om de nu inte skulle orka pallra sig utanför våra helt rökfria sjukhusområden, vill säga.

A Lindberg

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset