Flygskatten borde utvecklas, skriver "Anders".
Flygskatten borde utvecklas, skriver "Anders".

Att flygskatten slopas i den nya budgeten är ett hån mot nutida och kommande generationer, skriver insändar­skribenten "Anders".

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Mycket i budgeten för 2019 är enligt mig rent skandalöst och då främst det ansvarslösa borttagandet av flygskatten. Det enda som det tyder på är hål i huvudet och respektlöshet mot nutida och framtida generationer.

Flygskatten är inte verkningslös – något som bevisas av flyglobbyisternas hysteriska motstånd.

Flygskatten borde i stället utvecklas; en fast skatt baserad på flygsträcka (gärna rejält mycket högre), samt ett ordentligt procentuellt påslag på priset för resan.

När högern senast styrde mångdubblade de banavgifterna för den klimatsmarta järnvägen. Varför ska då det klimatskadliga flyget slippa avgifter och skatter? Flygskatten är inte verkningslös – något som bevisas av flyglobbyisternas hysteriska motstånd. Definitivt inte heller samhällsskadlig, utan snarare samhällsräddande!

LÄS MER: Insändare: Lägg bort mobilen om du vill att ditt barn ska lyckas

Om ni frågar mig har kapital och marknad aldrig tagit ansvar rörande miljö eller klimat och kommer säkerligen inte ställa om frivilligt heller denna gång, det är helt befängt att tro något sådant. De har alltid behövt styras rätt med lag och/eller höga avgifter och måste styras så även denna gång.

Anders

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset