Att ta bort tatueringsbläck ur huden lämnar ärr, även med modern teknik, skriver insändarskribenten.
Att ta bort tatueringsbläck ur huden lämnar ärr, även med modern teknik, skriver insändarskribenten.

Hjärnan är det känsligaste organet vi har i kroppen och borde riskera att skadas av tatueringsbläck som tränger igenom huden, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Ordet tatuering kommer från polynesiska. Tekniken kallades »tatu« och innebar att man tog djurben och spetsade dessa till vassa kamliknande nålar som man doppade i bläck. Sedan slog man in färgen i huden med en liten benhammare.

Tidigare var det sjömän och kriminella som bar tatueringar i Europa.

Tatueringar har funnits i tusentals år och processen utvecklats med tiden. Tatueringens utseende beror på platsen man bor, kulturen man tillhör och egen smak.

Tidigare var det sjömän och kriminella som bar tatueringar i Europa. Senare blev det en trend även bland andra. När man gör en tatuering är den permanent. Att ta bort tatueringsbläck ur huden lämnar ärr, även med modern teknik. Tatueringar innebär också många stora hälsorisker när kroppens skydd i form av hud och slemhinnor penetreras. Detta kan leda till att bakterier kommer ner i djupare hudlager och orsakar infektioner och allergier. Några vetenskapliga undersökningar visade att tatueringar till och med kan leda till hudcancer.

LÄS MER: Insändare: Trevlighet leder till hotfulla män och situationer

Sedan ett par år har det dykt upp ny trend med ansiktstatueringar. Denna trend sprids fort genom bilder i sociala medier.

Hjärnan är det känsligaste organet vi har i kroppen och borde riskera att skadas av tatueringsbläck som tränger igenom huden. Därför måste folk sluta med med ansiktstatueringar.

Manar

LÄS MER: Så här skriver du en insändare i Metro 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om tatuering