Det är mycket som måste fixas och donas med för ensamstående föräldrar, poängterar ”Monica”.
Det är mycket som måste fixas och donas med för ensamstående föräldrar, poängterar ”Monica”.

Rollen som ung, ensamstående mamma, finns det någon annan föräldraroll som kan skuldbeläggas mer?, undrar "Monica".

Jag fick barn innan jag fyllde 20 år, på 1970-talet.I kontakt med kommunen om dagisplats konstaterade handläggaren torrt: ”ensamstående förstås.” Innan jag hade kommit fram till mitt ärende!

Det var första gången jag fick höra den stämpeln på mig, men med tiden blev det en del av mig. Som ung ensamstående mamma ska du helst vara dubbelt så duktig som andra, hålla tider för hämtning och lämning dubbelt så bra, se till att ha med extra kläder och märka dem extra noga. Och missa INGA föräldramöten!

Kort sagt, du har ögonen extra mycket på dig och hur du sköter ditt barn. Törs nästan inte skriva detta, men har också mött motsatsen; den ensamstående pappan som gör ett så fantastiskt jobb och som är så duktig. Där är toleransen mycket högre, varför kära medsystrar?

När det sedan diskuteras att det är extra stökigt inom förskola och skola så lyfts EN av orsakerna fram; att det är många barn med ensamstående mammor.

Det som i hög grad bidrar till att den ensamstående mamman blir/är mer ensam nu än tidigare är hur vårt samhälle fungerar.

Den ensamstående blir mer ensam, med sitt barn och ansvar!

Så i stället för att alltid påtala fel och brister, bjud den ensamstående mamman på en kopp kaffe, och tala om för henne vilket fantastiskt jobb hon gör!

Det ger henne kraft och styrka så att hon ensam orkar fostra och finnas till för en liten växande människa. Monica

Vill du nå ut till Metros miljonpublik? Läs här om hur du gör för att skicka in en insändare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Insändare