Kronprinsessan Victoria och pris Daniel får också barnbidrag.
Kronprinsessan Victoria och pris Daniel får också barnbidrag.

Hur vore det med ett system där man drar in barnbidraget för de som inte behöver och i stället ger mer till de som behöver? Det undrar "Realisten".

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det pågår en, i mina ögon, bisarr debatt – nämligen den om man ska inkomstpröva barn­bidraget eller inte. 

Vad jag har förstått så verkar anhängarna av nuvarande system (främst på vänsterkanten) argumentera för att det är ­rättvist om alla får ett generellt bidrag. 

I dag kan höginkomsttagare spara barnbidraget till bilar och lägenheter till sina barn. På vilket sätt är det rättvist?

Jag anser dock att det är precis tvärtom. Bidrag ska ges till de som behöver det, inte till de som inte behöver. Det borde vara ganska självklart för de flesta människor om man tänker efter.

I dag kan höginkomsttagare spara barnbidraget till bilar och lägenheter till sina barn. På vilket sätt är det rättvist? Hur är det bra för låginkomsttagare? Hur kan vänstern ställa sig bakom ett sånt system? 

LÄS MER: Insändare: Till min kära granne – jag har rätt att ha fest

Ett mycket bättre och mer rättvist system vore att man drar in barn­bidraget för de som inte behöver och i stället ger mer till de som behöver.

Är inte det ganska ­självklart, egentligen?

Realisten

LÄS MER: Så här skickar du insändare till Metro

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om barnbidrag