Visst hade de en rätt så fri uppväxt – men inte riktigt så fri, skriver insändarskribenten.
Visst hade de en rätt så fri uppväxt – men inte riktigt så fri, skriver insändarskribenten.

De är verkligen en speciell skara, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Narcissister, lata och curlade av sina föräldrar.

Så kan det låta när denna stora generation nämns ute på arbetsmarknaden. De födda på 90-talet är verkligen en speciell skara. Uppväxta i den digitala revolutionen med internet och mobiltelefoner. Tekniken som utvecklades i rasande fart. Allt ska gå fort. Som 90-talist är det många krav som ställs på en. Krav som de äldre generationerna troligtvis aldrig kommer att förstå.

Något som den äldre generationen älskar att göra är att peka finger och slänga ur sig fördomar om de yngre. Men inte har väl de unga gått och uppfostrat sig själva?

LÄS MER: Insändare: Låt folk få sitta själva om de vill

Visst hade de en rätt så fri uppväxt – men inte riktigt så fri. Som 90-talist har man under hela sin barndom fått höra att man är bäst, starkast och smartast – ”du kan bli vad som helst”. Guldmedaljerna delades ut till alla, för ingen skulle gå hem som förlorare. Det skulle vara rättvist. Ingenting är omöjligt och världen är ett skimrande hav av möjligheter. Det är klart att käftsmällen blev hård när de insåg att världen inte fungerar så.

Se till att välkomna de bortskämda ynglingarna ordentligt nu, och kom ihåg – tålamod!

Olivia

LÄS MER: Så gör du för att skriva i Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset