Jag hoppas detta inte är representativt för dagens kvinnliga ungdom, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

 

I onsdagens Metro (5/7) kunde vi läsa en skildring av Bråvallafestivalen sett ur en ung kvinnlig besökares ögon. Insändarförfattaren beskriver under signaturen ”A” hur flera män vid olika tillfällen tagit sig sexuella friheter mot henne.

Som läsare blir jag självklart förbannad på de beskrivna männen – men blir samtidigt provocerad av artikelförfattarens eget bemötande av dessa kränkningar. Till exempel då en okänd man i publikhavet börjar kyssa och tafsa på författaren så skriver hon att ”…jag orkar inte protestera men är samtidigt så arg för att han tagit sig friheten att göra så…”.

LÄS MER: Insändare: Propaganda har inget att göra inom fotbollen

Hur ska denne man kunna förstå att hans handlingar inte är önskvärda om inte ens en liten vink ges? En örfil vore sannerligen på sin plats!

Därtill, om det vore rätt att låta latheten förhindra försvarandet av den egna integriteten så kan mannen i fallet säga detsamma om sitt eget uppträdande. Han kan då hävda att han ”inte orkade” stå emot sina egna kroppsliga begär och lustar.

Jag hoppas att denna skildring tillhör undantagen och inte kan sägas vara representativ för dagens kvinnliga ungdom.

Hans G

LÄS MER: Vill du också skriva en insändare? Här kan du läsa om hur det går till.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset