Hijaben lär människan respekt, menar dagens insändarskribent.
Hijaben lär människan respekt, menar dagens insändarskribent.

Hijaben betyder mer för muslimerna än en duk som täcker håret, skriver dagens insändarskribent.

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jämställdhet handlar inte endast om att alla ska behöva komma ut ur deras komfortzon, utan det handlar också om att alla ska ha friheten att göra som de själv känner sig är bekväma med, oavsett om de är man eller kvinna.

Den muslimska kvinnan har mer friheter än vad alla andra tror. Att bära sjal eller burka betyder inte att de blir dominerade av männen.

LÄR MER: Insändare: Att sluta fira jul är det bästa beslut jag tagit

Hijaben betyder mer för muslimerna än bara en duk som täcker håret. Det är en livstil och i min åsikt är det en del av min identitet liksom smink eller en snygg outfit är för de flesta tjejer. Hijaben är den som gjorde mig till den jag är i dag. En självständig, stark, ambitiös och karismatiskt kvinna.

Att tänka, som vissa menar, att slöjan drar samhället 50 år tillbaka är helt absurt eftersom att ha så lite kläder som möjligt på sommaren eller stranden, tycker jag, påminner om stenåldern där man inte hade tillgång till tyg för kläder.

Läs mer: Så gör du för att skriva i Metro

Hijaben för en muslimsk kvinna är som en krona för den lär människan respekt. Att bära sjal gör att man får tillbaka lika mycket respekt som man ger.

Varför kan inte alla göra som de vill? Varför skadas vissa människors känslor på grund av en duk som inte har lika mycket betydelse för dem?

Låt alla leva livet de vill utan att de blir attackerade av slumpmässiga kommentarer hit och dit och börja koncentrera på vad som är viktigt för dig själv.
Zena

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om slöja